FUE hajbeültetés

A hajbeültetés alapvetően a következő két fő lépésből áll:

1, Az átültetendő haj kinyerése az adóterületről.
2, A kinyert haj beültetése a hajhiányos területre.

Az egyes hajbeültetési módszerek csak az átültetendő haj kinyerésének módjában különböznek egymástól. (A kinyert haj beültetése minden esetben ugyanúgy történik. Erről bővebben itt olvashat.)

FUE hajvételi módszer bemutatása

A FUE rövidítés jelentése: Follicular Unit Extraction

A FUE hajbeültetés, a ma létező legelterjedtebb, végleges eredményt biztosító, bizonyítottan jól működő hajimplantációs technika.

A módszer lényege, hogy az adóterületről – ahonnan átültetik a hajat a hajhiányos területre – egyenként nyerik ki a hajat. Speciális mikrokörkés segítségével egyenként vágják körbe majd emelik ki a hajtüsző egységeket.

Egy hajtüsző egység, graft 2-4 hajszálat is tartalmazhat.

A FUE hajbeültetés fajtái
Alapvetően két fajtája van a FUE hajvételi módszernek, a kézi és a gépi. A beavatkozást végző szakorvos dönti el, hogy az adott esetben melyik módszer a megfelelőbb. Az egyenkénti hajvételt végezheti kézzel és speciális géppel is.

A gépi FUE hajvétel nagy előnye, hogy gyorsabb és pontosabb hajvételt tesz lehetővé. A FUE motor forgási sebessége változtatható, mint ahogy a vágási mélység is, mindig az adott szöveti környezethez viszonyítva. A gépi technika mindenben megfelel a FUE hajvétel követelményeinek, ugyanúgy, mint a kézi (manuális) vételi eljárás.

A FUE hajátültetés az olyan páciensek számára is megfelelő, akik a hajukat az átültetés után röviden szeretnék hordani.

Sokan egyszerűen csak azért döntenek a FUE módszer mellett, mert az eljárás kevésbé invazív mint a FUT és nem tűnik sebészeti beavatkozásnak. Az igazság az, hogy mindkét eljárás sebészi beavatkozásnak számít és a bemetszés mélysége mindkét esetben egyforma. A különbség a bemetszések módjában és a beültetés kinézetében van. A FUE eljárásnál sok kis kerek bemetszés található a donorterületen szétszórva míg a FUT módszernél egy nagy hosszúkás bemetszés keletkezik a donorterület közepén.