Hajbeültetés ára

A hajbeültetés ára alapvetően két dologtól függ:

1, Az egyik a hajbeültetés módja. A másik az átültetett haj mennyisége.

Ehhez azonban pár fogalmat érdemes kifejteni.

A hajbeültetés módja lehet FUE vagy FUT hajbeültetési módszer.
A FUE egyenkénti kihúzásos módszert jelent. Ebben az esetben az átültetett hajszálnak vagy graftnak egységára van.

A FUT csíkvételi eljárásos módszer esetén általában van egy fix alapár (ami tartalmazza bizonyos számú haj átültetését) és emellett ha szükséges további haj átültetése akkor hajszálankénti egységár.

2, A másik lényeges dolog, hogy graftonként – hajtüsző egységenként – vagy hajszálanként kell fizetni. Ez azért nem mindegy mert egy graft 2-4 hajszálat is tartalmazhat. FUT módszer esetén a beavatkozás teljes műtétnek számít ez kb. 2000-2200 graft (kb. 4000-5000 hajszállal) átültetését jelenti.

Szakáll, szemöldök, szempilla, egyéb testszőrzet beültetésének árai

Az ilyen jellegű beavatkozásoknak általában van egy minimális díja is, mert ha csak átültetett hajszál alapján számolnának akkor lehet, hogy olyan alacsony ár jönne ki ami nem fedezné a műtét költségeit sem a Klinikának.

Hajbeültetés árajánlat kérésekor mindenképpen vegye figyelembe az alábbi szempontokat

- Mindig figyelembe kell venni, hogy a kapott árajánlatban az egységárak hajszálra, vagy hajtüsző egységre – graftra – vonatkoznak –e. (Pontos hajszálszámot nem lehet a hajbeültetés előtt meghatározni, csak graftszámot! A graftokban lévő hajszálszámot csak utólag lehet kiszámolni. Ez alapján nem lehet korrek az elszámolás, ha a műtét előtt hajszálszámra adnak árajánlatot!)
- A hajszál alapú elszámolás drágább lehet, mint a graft – hajtüsző egység – alapú.
- Szakmai felmérések alapján egy hajtüsző egység – graft – általában kb. 2-2,4 hajszálat tartalmaz. Ez az elfogadott a nemzetközi szakmai gyakorlatban is. Ennél lényegesen nagyobb hajsűrűség csak ritkán fordul elő.
- A hajbeültetés sikerességét nagyban befolyásolhatja a műtét ideje is. A legeredményesebb ha egy nap alatt 5-6.000 hajszálat is át tudnak ültetni. A kétnapos beavatkozás nem feltétlenül jelenti több hajszál beültetését és apáciens számára is kellemetlenebb.
- Mint az élet minden területén a hajbeültetésnél is igaz az, hogy félrevezető lehet a túlzottan alacsony árajánlat, magas árengedmény engedmény, és a “kuponos akciók”.
- A hangzatos hajbeültetési technikák ugyanazt a FUE módszert jelentik! Safe System-FUE2, FUE plus, s.h.e., Profue, DHI stb.) lényegében ugyanazt a FUE módszert jelenti.