Hajbeültetés nőknek

A hajbeültetés alapvetően a következő két fő lépésből áll:

1, Az átültetendő haj kinyerése az adóterületről.
2, A kinyert haj beültetése a hajhiányos területre.

Az egyes hajbeültetési módszerek csak az átültetendő haj kinyerésének módjában különböznek egymástól. (A kinyert haj beültetése minden esetben ugyanúgy történik. Erről bővebben itt olvashat.)

FUT hajbeültetés

A FUT jelentése, csíkvételi módszerrel végzett hajbeültetés.
A módszer lényege, hogy egy fejbőrcsíkot távolítanak el, majd ebből a fejbőrcsíkból nyeri ki a szakorvos a hajtüsző egységeket. Ennél a módszernél nem kell rövidre nyírni a hajat, ezért javasolják ezt a módszert hosszú hajú és női páciensek részére. A fejbőrcsík eltávolítása után összevarrják a bőrt és a hosszú haj rögtön el is takarja a varrási heget, nem lesz látható nyoma a hajvételnek.

Sokan egyszerűen csak azért döntenek a FUE módszer mellett, mert az eljárás kevésbé invazív mint a FUT és nem tűnik sebészeti beavatkozásnak. Az igazság az, hogy mindkét eljárás sebészi beavatkozásnak számít és a bemetszés mélysége mindkét esetben egyforma. A különbség a bemetszések módjában és a beültetés kinézetében van. A FUE eljárásnál sok kis kerek bemetszés található a donorterületen szétszórva míg a FUT módszernél egy nagy hosszúkás bemetszés keletkezik a donorterület közepén.