Hajradírozás és hajöblítés

A különféle hajpakolásokról rengeteget lehet olvasni az interneten, viszont a hajradírozásról és a hajöblítésről már kevésbé. Pedig a hajpakolás előtt ajánlott a hajradírozás, utána pedig a hajöblítés.

A hajradírozás kevesek által ismert eljárás, pedig hasznos a hajpakolások előtt. Ezzel megszabadíthatjuk hajunkat a hajzselétől, hajhabtól, hajlaktól és egyéb szennyeződésektől.
Egy kiskanálnyi kristálycukrot keverjünk össze egy kis mézzel, és dörzsöljük át vele tincsenként a hajunkat, persze csak óvatosan. Ezután öblítsük ezt le langyos vízzel.
Ezek után sokkal jobban fognak hatni a különböző pakolások hiszen akadályok nélkül juthatnak be a haj szerkezetébe.

Hajpakolás utáni tápláló hajöblítés:

Egy csokor friss, apróra vágott petrezselymet forraljunk át egy liter vízben. Ezt szűrjük le, majd amikor kicsit kihűlt, frissen mosott vagy pakolás utáni hajunkat öblítsük le ezzel. Körülbelül negyed órával később pedig sima vízzel öblítsünk még egyet a hajon.

Rendszeresen alkalmazva a petrezselymes hajöblítőt egészséges, selymes, fényes hajunk lehet. Emellett meggátolja a tetvesedést, a korpásodást, és erősíti a hajszálakat.

A hajhullás egyik leggyakoribb oka, amikor nem törődünk megfelelően frizuránkkal. Mivel amúgy is rengeteg káros hatásnak van kitéve hajzatunk, ezért az a legkevesebb, hogy tisztántartása mellett gondoskodunk állapotáról is. Amennyiben ezt nem tesszük meg, sajnos kellemetlen következményekkel kerülhetünk szembe előbb-utóbb.

Vannak esetek, amikor a hajhullást és a kopaszodást nem lehet meggátolni hajápolási módszerekkel. Mivel a hajvesztés hátterében rengeteg ok állhat, mindenképpen ajánlott felkeresni egy hajbeültetésre szakosodott klinikát.