A szőkítés károsítja a hajat

A hajfestés mindegyik formája igénybe veszi a hajszálakat. Még a természetes alapanyagú hajszínezők is károsak lehetnek a hajra. A legkárosabb eljárás azonban a szőkítés.

Itt a nyár és nagyon sokan szeretnének változtatni a frizurájukon. Az egyik legkedveltebb és legkézenfekvőbb megoldás erre a szőkítés. Viszont kevesen vannak, akik természetes szőkék, ezért nagyon sokan szőkítik a hajukat.

A szőkítő keverék hidrogén-peroxidot tartalmaz, ami drasztikusan roncsolja a haj szerkezetét, sőt a fejbőrre jutva irritálja azt. A kémiai reakció során a hidrogén-peroxid áthatol a keratinrétegen, ezzel megbontva a hajszál belső szerkezetét és így világosítja.

Nem elég, hogy már maga az eljárás is károsítja a haj szerkezetét, utána a környezeti hatások is jobban igénybe veszik a hajat. Ha nem ápolják a hajat, töredezetté és szárazzá válik ami akár a haj elvesztéséhez is vezethet. A szőkítés okozta hajritkulás átmeneti és visszafordítható. (Egy darabig.) Az ilyen vagy akár más okból kifolyólag kialakult kopaszodásra csak a hajátültetés jelent végleges megoldást.